Tänker mig bloggen som en inspirationsbank men även ett sätt för mig att reflektera över den egna undervisningen. Arbetar som ma/no/bd/tk lärare i år 4-6. Att hitta arbetssätt som synliggör elevernas förmågor är utmaningen. Storyfication-driver mitt arbete. IKT ledstjärnan.

onsdag 15 april 2015

Sett 2015- Lust att lära

Två intensiva dagar. Min önskan innan SETT var att inspireras till att hitta nya digitala vinklingar. 

Första föreläsningen " Sluta whina". Startade upp med dessa tänkvärda ord av John Dewey
En föreläsning som bekräftade många av mina egna tankar och idéer. Inspirerande av @joha88

Var sedan och  lyssnade på Cecilia Jalkebo "Tusen tips på trekvart" . En bra föreläsning med massor av digitala tips. Presentationslayouten var otroligt snygg, gjord med hjälp av  Canva. Måste testas inför min nästa föreläsning.

Micke Hermansson, duktig retoriker sa många tänkvärda ord och tips för minnesstrategier. Tror definitivt på idéen " Grej of the day".

"Pedagogisk Glutamat" fångade mitt intresse eftersom det kändes nära vårt eget arbetssätt "Storyfication". Eleverna lockades till inlärning via "World of word craft". Arbetet skedde på gymnasiet. "Tävlingsmomentet skapar lust att lära"
Från att ha varit ett svenska projekt har man nu hittat samarbete med andra ämnen. Det tycker jag är häftigt eftersom att ämnesövergripande arbete är mer ovanligt i de högre stadierna. 
Föreläsningen avslutades med dessa innehållsrika ord.
"Får lärarna tid att vara kreativa, så blir det kreativa till elevernas gagn"

Vill också tipsa om att läsa denna artikel, som befäster det jag starkt tror på och försöker implementera i min egen undervisning
Spelifiering ökar engagemang

Röda tråden för de föreläsningar jag gick på, sammanfattar jag med orden "sammanhang och meningsfullhet skapar lust att lära".

Sist men inte minst var att vi  "sparade" 40 000 kr till skolan genom att besöka  SETT mässan. Vi har EV3 robotar och i en monter fick jag reda på att det har det kommit en app som gör det möjligt att programmera via ipaden. Det gör att vi sparar en investeringskostnad för skolan ;-).....en lång historia.  
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar