Tänker mig bloggen som en inspirationsbank men även ett sätt för mig att reflektera över den egna undervisningen. Arbetar som ma/no/bd/tk lärare i år 4-6. Att hitta arbetssätt som synliggör elevernas förmågor är utmaningen. Storyfication-driver mitt arbete. IKT ledstjärnan.

måndag 21 september 2015

Årets storyficationprojekt "Yetis in need of Alvik"

Story:

"Yetisarna har  åkt ut i rymden för att de nåtts av information om att på denna planet jorden har man lärt sig många saker som Yetisarna själv inte har någon aning om och vill veta mer om, men de  har också sett oroväckande signaler i rymden om att  planeten jorden inte heller mår så bra. Kanske kan de undvika att göra samma misstag som oss, vi kanske kan lära av varandra. Yetisarna har kraschlandat i Alvik och behöver hjälp att finna sina bränslekapslar för att komma hem."


Lili och Groni-Yetisar på besök

Eleverna på Alvikskskolan hjälper till med karta till hands.

Som tack för att de fick hjälp med att kunna återvända så erbjuder de 25 elever möjlighet att följa med till planeten YETIS och hjälpa deras folk på plats. De vill att de som vill följa med ska beskriva vem de är och på vilket sätt de skulle kunna bidra till att utveckla planeten. En planet som ligger i ett annat solsystem

Yetisarna lever som man gjorde förr i tiden i Sverige och behöver hjälp med att utveckla sitt samhälle. 
Vad har de för  förslag till olika byar och hur ska de vara uppbyggda med tanke på miljön. Varje by ska ha ett särskilt tema som man satsar på att utveckla extra mycket. När projektet är fullbordat får YETISEN huset och har under bygget lärt sig massor som denne kan sprida vidare till de andra YETISARNA.

Här hittar ni bloggen http://yetisinneedofalvik.blogspot.se

"Att lära av historien" är temat för åretsprojekt. Både inom matematik, naturvetenskap,teknik och historia. Krafter/rörelser, luftensegenskaper, universum, konstruktioner, är några av fokusområdena inom naturvetenskap ocht eknik

Tipsar om en rolig app som vi använt för att spela in uppdrag. "Buddy poke" 

En app med oändliga möjligheter i alla ämnen, bara kreativiteten som sätter stopp.  I appen skapar du en tredimensionell avatar, som du kan styra till att utföra det mesta. Du kan bland annat arrangera en bild eller skapa en film med din karaktär i huvudrollen.  

Nedan ser ni en film skapad i appen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar